A Krisztus Szeretete Egyház Szigetvári Gyülekezete 2008. július - augusztus
Szigetvári Örömhírlevél

A 2008. szeptember - októberi örömhírlevél letöltése

Az emberi élet értéke

"Az orvostudomány szerint a terhességet az anya és még meg nem született gyermeke közötti aktív dialógus jellemzi, amelyben a gyermek a születés előtt már saját személyiséggel rendelkezik."

Pre- és Perinatalis Pszichológiai
és Orvostudományi Társaság

"Te azért tisztítsd ki közüled az ártatlan vérnek kiontását, mert így cselekszed azt, ami igaz az Úr előtt."

5. Mózes 21, 9

Az emberi élet értéke felbecsülhetetlen! Mégis, sokszor kerülhet veszélybe az életünk. Mit gondolnak, melyik a legveszélyesebb hely a Földön? Az országutak? A földrengés sújtotta területek? Talán egy háborús övezet? Mindezek valóban veszélyes helyek, azonban napjaink legveszélyesebb helye a Földön az anyaméh. Egykor a legbiztonságosabb helynek számított, de ma ez a hely a legveszélyesebb a világ összes helyei közül – az abortusz miatt.

Mi az abortusz?

Abortusz: emberi magzat vetélése, ill. művi eltávolítása. *
A világon minden évben összesen 55 millió (55000000) emberi magzatot pusztítanak el abortusz útján. Emiatt biztosan állíthatjuk, hogy minden egyes szívdobbanásunkra jut egy kioltott emberi élet – ugyanis az emberi szív egy évben 40 milliót (40000000) ver. 2001. szeptember 11-én közel 3000 ember vesztette életét a New York-i ikertornyok leomlásakor. Az Amerikai Egyesült Államok gyászba borult. Amerikában azonban azon a napon is végeztek abortuszokat – ez ott is mindennapos teendő… Fájdalmas igazság, hogy több embert abortáltak aznap, mint amennyien életüket veszítették abban a katasztrófában. őket és az azóta lemészárolt babákat ki gyászolta meg?! Hazánkban a megfogant babák 40%-át abortálják – ez 60-70000 abortuszt jelent évente. Minden korházban végeznek abortuszt és azok az orvosok, akik világra segítik a gyermekeket, ugyanazok, akik az abortuszt is végrehajtják. 1997-ben 100500 gyermek született és közel 75000 gyermeket pusztítottak el magzatelhajtással. Ez azt jelenti, hogy ha a napi munkaidőben végzett abortuszok számát nézzük, kevesebb mint 2 percenként kioltottak egy emberi életet. Magyarországon az abortusz 1956 óta legális. Azóta 6 millió (6000000) abortuszt végeztek el. Emiatt minden nagyobb családfát valamilyen módon érint az abortusz. Ha pedig a jelenlegi csökkenő születési ráta folytatódik, akkor a népesség 2040-re 6 millióra esik vissza. Miről beszélünk?! Ezt tömegmészárlásnak hívják emberek! Tömegmészárlás: emberek tömeges legyilkolása.
Gyilkolás: (embert fegyverrel) szándékosan megölni, emberhalált okozni.
Gyilkosság: szándékos emberölés. Ha egy emberi élet kioltása felelősséggel jár, mennyivel inkább a létrehozása! Döntenünk kell! Vagy felelősségteljesen gondolkodunk erről a témáról, vagy embergyilkosokká leszünk!
Sajnos az emberiség eddig az utóbbit választotta.

Mikor kezdődik az emberi élet?

Erre csak egyetlen válasz adható: a megtermékenyítés pillanatában. Ettől a pillanattól kezdve az emberi személy minden tulajdonságával csírájában jelen van.
Már eldőlt, hogy milyen fontos személyiségjegyekkel fog rendelkezni, milyen lesz a haja, a szeme, stb. A megtermékenyített petesejt minden információt tartalmaz!
Az élet első 4 hetében sejtek milliói keletkeznek. Négy hét után már felismerhető a gerinc. A szív vért pumpál a májba és a főverőérbe. Hat hét múlva a kis ember még csak 15 mm hosszú, de az élettől duzzad, szíve gyorsan ver. A második hónap folyamán kifejlődik a szaglás és az ízlés. Két hónapos korban a gyermek még csak 3-4 cmes, mégis minden szerve kifejlődött, már csak növekednie kell. A 7. hét során kezdenek kialakulni az idegpályák. A szikhólyag feladatát átveszi a máj a lép és a csontvelő.
A 16-17. héten a kis emberke már érzékeli a zajokat, mindenekelőtt az édesanyja szívverését és hangját. Lenyeli a magzatvizet, melynek ízét is érzi, mozdulatai egyre céltudatosabbak. Már világosan A 18-28. hét között egyre szűkebbé válik számára a hely. Elalszik, ha ringatják és felébred, ha semmi sem mozdul. Megijed a váratlan zajoktól. Már az édesanya is érzi, hogy gyermeke mozog. Ekkor indul meg a magzat jelentősebb súlygyarapodása. A 24. héttől működőképes a tüdeje is. Születéskor a magzat elhagyja édesanyja méhét, létfenntartásának módja megváltozik. Eddig a köldökzsinóron keresztül kapta a szükséges tápanyagot és az oxigént. Tápláléka ezután az anyatej lesz, az oxigént pedig a levegő belélegzésével veszi fel.
Ezek után mit gondol, melyik az értékesebb?
– egy emberi magzat.
– egy védett madár tojása.
Ha Ön az emberi magzatot választja, akkor sajnos téved – legalábbis a jelenlegi magyar törvények szerint. Ugyanis egy sólyomtojás elpusztításának büntetése 150-200000 Ft., vagy 3-6 hónapig terjedő szabadságvesztés. Egy emberi magzat életét azonban büntetlenül ki lehet oltani!

Az abortusz veszélyei

Az abortusz nem biztonságos!
Az abortusszal összefüggésben már több száz nő meghalt a világon és több ezer szerzett sérüléseket. Magyarországon legtöbbször kétféle eljárást alkalmaznak:
1. Vákuumos kiszívás – a méhszájat kitágítják, és egy csövet vezetnek a méhbe, ami egy erős szívógéphez van kapcsolva. A vákuum pedig annyira erős, hogy kitépi a magzatot otthonából, az anyaméhből.
2. Tágító és kikaparó eljárás – a méhszájat kitágítják és aztán egy éles kaparókanalat vezetnek a méhbe, amivel darabokra vágják a magzatot és a méh falát is lekaparják. Valakinek ellenőriznie kell, hogy a kisbaba minden része maradéktalanul eltávolításra került-e, mert egyébként fertőzések léphetnek fel.
A terhesség folytatása tehát biztonságosabb az abortusznál! Az abortusz nagy orvosi beavatkozás, aminek a következményei nagyon komoly fizikai problémák lehetnek: túlzottan erős vérzés, intenzív fájdalom, jövőbeni menstruációs problémák, álmatlanság, hányás, fertőzés veszély, gyulladások, a méh eltávolításának szüksége, mellrák, hashártyagyulladás, gyomor-, bélpanaszok, súlyvesztés vagy kóros súlygyarapodás, halvaszületések, méhen kívüli terhesség, meddőség, frigiditás, sokk, kóma, halál. Mindezeket komoly lelki és érzelmi problémák is kísérhetik, amit abortusz utáni szindrómának neveznek: depresszió, harag, reménytelenség- érzés, vádlás, gyász és bánat, lelkiismeretfurdalás, elveszettség érzés, öngyűlölet, önpusztítás, az öngyilkosság gondolata.
Képtelenség a babáról való elfeledkezésre, rémálmok, képtelenség az önmegbocsátásra, a baba születésnapjáról való elmélkedés, a szexuális érdeklődés elvesztése, drogba, alkoholba való menekülés, gyermekbántalmazás, kiegyensúlyozatlan partnerkapcsolat, kommunikációs nehézségek, visszatérő képek (az abortusz ismételt átélése), újabb terhesség megszakítás(-ok).

Egyéb fogamzásgátló módszerek, melyek abortuszt okoznak

Nemcsak fizikailag, az abortusz által kerül veszélybe a baba élete, hanem nagyon sok kémiai úton történő abortusz is lehetséges. Pl. a fogamzásgátló tabletták is okozhatnak abortuszt illetve magzatkárosodást, ha a terhességet nem ismerik fel és az anyuka továbbra is szedi a gyógyszert. Az esemény utáni tabletták; az RU-486-os tabletta (ami már egy későbbi terhességet szakít meg) és a spirál is abortuszt eredményez. Ezek mind megakadályozzák, hogy a már megtermékenyített petesejt megtapadjon az anya méhében; tehát ugyanúgy életet oltanak ki. Az RU-486-os tabletta, még 4 hetes magzatot is képes megölni. Magyarországon nem kerülhetett forgalomba ez a tabletta. E tabletta miatt, eddigi ismereteink szerint, 11 nő vérzett el és halt meg a babákkal együtt.

Akik segíthetnek

Kérjük, senki, aki áldott állapotban van, ne döntsön az abortusz mellett, míg alaposan meg nem vizsgálta a lehetséges következményeket vagy megoldásokat! A Kiáltás az Életért Egyesület és az Áldott Teher Alapítvány elsősorban válsághelyzetben lévő nőknek szeretne segíteni válságterhességkor, terhesség-megszakítás dilemmájában, abortusz utáni lelki segélynyújtásban. Lehet, hogy ismer valakit, aki nem kívánja megszülni gyermekét – ők éppen neki vagy Önnek szeretnének segíteni! Egy ilyen válságos helyzet megoldására az abortuszon kívül számos más lehetőség kínálkozik. Az egyesület és az alapítvány szeretné tájékoztatni az érintetteket vagy az érdeklődőket, hogy hogyan lehetne védelmezni és megmenteni az anyaméhben fejlődő gyermekeket, hogy életük ne legyen veszélyben! Ingyenes szolgáltatásaik: terhességteszt; információnyújtás terhességről, abortuszról, egyéb alternatívákról; lelki tanácsadás; szükség esetén gyakorlati segítségadás, pl. babaruha, pelenka, gyermekellátáshoz szükséges eszközök.

A Kiáltás az Életért Egyesület elérhetőségei

Kiáltás az Életért Egyesület Válságterhességi Tanácsadó Központ
1075 Budapest, VII. kerület, Asbóth u. 22.
Telefon: 06 1 413 7412
E-mail: tanacsadas@freemail.hu
Honlap: http://www.valsagterhesseg.org
Ezen kívül két olyan telefonszám él, amin a nap 24 órájában kaphat valódi segítséget a telefonáló. Ezek nem ingyen hívható számok, azonban ha kéri a telefonáló, visszahívják.
Budapest és vonzáskörzetében (Kiáltás az Életért Egyesület): 06 70 225 2525
Dél-Dunántúl és vonzáskörzetében (Áldott Teher Alapítvány): 06 30 409 9300

Az Áldott Teher Alapítvány elérhetőségei

Áldott Teher Alapítvány
7400 Kaposvár, Tallián Gyula u. 15.
Telefon: 06 30 409 9300
E-mail: valsagterhesseg@freemail.hu
Honlap: http://www.valsagterhesseg.hu

A Kiáltás az Életért Egyesület kiadványai alapján a cikket összeállította: Szalai Bálint.

A felhasznált képek jegyzéke:
1. kép: http://www.freedomfiles.org/war/wtc1.jpg
2. kép: http://www.kajak.nu/wp-content/uploads/2008/03/ lennart_nilsson.jpg
3. kép: Kitzinger, Sheila és Nilsson, Lennart: Már élsz. Gulliver Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 1990., 45. o.
4. kép: Kitzinger, Sheila és Nilsson, Lennart: Már élsz. Gulliver Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 1990., 9. o.
5. kép: http://www.dkimages.com/discover/previews/ 778/309998.JPG
6. kép: A Kiáltás az Életért Egyesület egyik kiadványán szerepel.

* Magyar Értelmező Kéziszótár. Akadémiai Kiadó, Budapest, 1987. A továbbiakban ebből idézem a szavak jelentését.

IMA ÜDVÖSSÉGÉRT

Drága Mennyei Atyám, Jézus nevében jövök Eléd. Azt mondod az Igében, ahhoz, hogy Tőled üdvösséget nyerjek, hinnem és vallanom kell, hogy Jézus értem halt meg és támadott fel. Ezt én elhiszem Neked, és ezért most megvallom, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért, hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból az én megigazulásomért. Megkérlek Téged Jézus, hogy légy az életem Ura, s elfogadlak, mint személyes Megváltómat, Gyógyítómat! Köszönöm Uram, hogy Te minden imádságot meghallgatsz, ezért most tudom, hogy örök üdvösséget adtál nekem, és köszönöm Úr Jézus az örök életemet! Ámen

A Szigetvári Örömhírlevél, a Krisztus Szeretete Egyház Szigetvári Gyülekezetének belső használatára készült, korlátozott példányszámban. A kiadvány ingyenes, külső terjesztése a gyülekezet tagjai tetszése szerint történhet bármilyen példányszámban. Szerkeszti: Bozsogi Tibor, + 36 30 2 858 953 www.krisztusszeretete-egyhaz.hu E szám része a "Tibor's e-books" sorozatnak. A kiadvány a Corel® Creative Collection software-rel készült.